DMAA in je Pre-Workout

DMAA in je Pre-Workout

DMAA ofwel dimethylamylamine is een populair stofje wat wordt vervaardigd in laboratoriums. DMAA is geen voedingssupplement en kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. DMAA staat er om bekend dat het sportprestaties kan verhogen en afvallen bevordert. De werking van DMAA is helaas nooit bewezen. De Preworkoutexpert zijn daarom ook erg sceptisch over dit stofje. Met name de risico’s (slapeloosheid, angstaanvallen, hartritmestoornissen en meer) maakt het dat we dit stofje niet aanraden. Preworkoutexpert verkoopt geen supplementen met verboden stoffen. Alle supplementen die wij verkopen voldoen aan de wetgeving van de Nederlandse Doping Autoriteit (WADA).

Wat is DMAA?

DMAA is een stof wat aan voeding supplementen wordt toegevoegd. Het is een verboden stof en is erg populair onder fitness atleten. De stof is vaak terug te vinden in pre-workout supplementen en fat-burners. DMAA is een gevaarlijke stof wat kan leiden tot hersenbloedingen, hartaandoeningen en persoonlijkheid stoornissen. Nederlandse Supplementen mogen geen DMAA bevatten. Ondanks de verboden status wordt het nog veel verkocht. Met name via online stores en de zwarte markt kun je pre-workout supplementen verkrijgen met DMAA.

Waarom gebruiken mensen DMAA?

Misschien wel het meest besproken stofje in de fitnesscommunity maar wat doet het eigenlijk voor fitness beoefenaars? De bekendste redenen om DMAA te gebruiken zijn om sneller af te vallen, meer uithoudingsvermogen te creëren en of je denkvermogen te verbeteren. Over het algemeen kan gezegd worden dat het de sportprestaties kan verhogen.

Waarom staat DMAA 1.3 op de dopinglijst

1.3 DMAA staat op de Nederlandse Dopinglijst met de voornaamste reden dat het gevaarlijk is voor de gezondheid. Het gebruik van DMAA gaat gepaard met verschillende risico’s en bevordert daarnaast de sportprestaties op een onnatuurlijke manier. Het verhoogt de prestaties aanzienlijk wat het oneerlijk maakt tegenover niet gebruikers van DMAA.

Oude DMAA Pre-Workouts

Eén van de populairste pre-workouts waar DMAA in zat was Jack3D van USP Labs. Op dit moment wordt deze Pre-Workout met DMAA niet meer geproduceerd. De nieuwe variant van Jack3D is verbeterd zonder verboden stofjes en niet schadelijk voor je gezondheid. Jack3D wordt nog steeds vaak verkocht en is razend populair onder fitness atleten.